Plodovi iz srca Srbije

O nama

OPŠTE INFORMACIJE O PREDUZEĆU MASTER FRIGO - MASTER FRUITS

MASTER FRIGOMASTER FRIGO je osnovan 1992. godine kao privatno preduzeće. Osnivač, vlasnik i direktor firme g.Radoje Cvetić je od samog početka imao želju da kreira kompaniju iza čijeg bi uspeha i poslovnosti stajao pečat porodičnog biznisa a kao garancija partnerima nezavisni privatni kapital. Nakon skoro dve decenije upornog rada i zalaganja ostvareni su zavidni rezultati. MASTER FRIGO je već godinama najuspešnija firma iz oblasi rashladne tehnike u čitavom Podunavskom regionu.

Koristeći dugogodišnje iskustvo iz oblasti hlađenja, projektovanja i puštanja u rad mnogih rashladnih instalacija i hladnjača u regionu, preduzeće MASTER FRIGO rešilo je da svoju poziciju na tržistu, dosadašnja saznanja i viziju našeg onivača i vlasnika g. Radoja Cvetića pretvori u nove poslovne projekte i time proširi svoje delatnost.
S obzirom da je budućnost naše zemlje u agraru a da je MASTER FRIGO svojim primarnim poslovanjem već neposredno uključen u prehrambenu industriju 2010. godine naša firma postaje vlasnik mlekare MASTER MILK u Blacu na jugu Srbije i vlasnik hladnjače MASTER FRUITS u Milićevom selu kod Arilja. Hladnjača sa proizvodnjom je sa pravnog aspekta sastavni deo MASTER FRIGA.

Master FruitsHladnjača MASTER FRUITS se bavi otkupom, zamrzavanjem, preradom i izvozom maline i drugog voća. Kapacitet prerade je oko 30 tona voća dnevno a kapacitet skladištenja je 4000 tona u dve hladnjače u Požegi i Kosjeriću. Dva statička tunela u hladnjači u Požegi omogućavaju kapacitet zamrzavanja 32 tone dnevno.
Hladnjača je izgrađena 2007. godine a za projektovanje, montažu i puštanje u rad rashladne instalacije bio je zadužen inženjerski tim MASTER FRIGA. Korišćene su rashladne komponente najkvalitetnijih svetskih proizvođača iz te oblasti (Bitzer, Guntner, Danfoss, EMS, Dixell, ESK Schultze, itd.).
Tehnički, tehnološki i kadrovski MASTER FRUITS zadovoljava najstrožije svetske standarde i predstavlja jednu od najsavremenijih hladnjača u regionu.

Prilog o Master Fruits u emisiji Dobra zemlja od 14.05.2017



Master Frigo - Dnevnik 2, RTS1, 30.08.2016



Znanje imanje 14. avgust 2016.



Prilog o proizvodnji malina i Master Frigu na makedonskoj televiziji



MASTER FRUITS se nalazi u zapadnom delu Srbije, u Milićevom selu, na putu Požega – Arilje. Na 9 km od Požege idući prema Arilju sa leve strane prostire se naša hladnjača sa proizvodnjom. Povoljni klimatski uslovi i geografski položaj čine ovo područje idealnim za uzgoj voća i povrća.


Pogledajte Master Fruits na većoj mapi

Poljoprivreda koja nam daje prirodne brendove je jedna od najpotencijalnijih i najvitalnijih grana srpske privrede. Zbog izuzetnih klimatskih i geografskih uslova prehrambeni proizvodi proizvedeni u našoj zemlji po kvalitetu su u samom vrhu i kao takvi našli su brz put na tržišta zapadne Evrope i sveta.



Članak u ESM Magazinu broj.6 - 2015

ESM Magazine issue 6 - 2015